Adequació jaciment romà Avinyó 15: projecte executiu: febrer 2014 i maig 2014
- SABCD-Q100-Q104-Q155-094/03
- Unitat documental simple
- 2014
Projecte per a l'adequació del jaciment romà.
VORA
41 resultats directament relacionats Exclou els termes específics
Adequació jaciment romà Avinyó 15: projecte executiu: febrer 2014 i maig 2014
Projecte per a l'adequació del jaciment romà.
VORA
Estudi consistent en recollir, analitzar i estudiar una sèrie de mostres provinents de les estructures i estratigrafies del jaciment del mercat del Born, amb la finalitat d'intentar dilucidar i aportar nova llum a alguns àmbits i sectors. Treball dividit en tres volums, al primer recollim les analítiques i les observacions fetes al laboratori, al segon procedim a exposar els resultats i discutir-los amb la resta de dades conegudes i al tercer recollim tota una sèrie de làmines i fotografies relatives a processos preindustrials. -- Vol. 1 i vol. 2: analítiques i determinacions ; vol 3: resultats, discusions i conclusions; vol. 4: inventari gràfic dels principals oficis i processos preindustrials documentats durant l'edat moderna
[Expedient d'enderroc de l'edifici ubicat al carrer Fonollar núm. 30]
Edifici entre mitgeres, de planta irregular, amb una façana de carreuets observables pel descrostonat de l'antic estuc. Construït aproximadament durant els segles XVI - XVII amb modificacions interiors. -- Conté: Fitxa arquitectònica / Francesc Caballé
Hospital de Clergues de Sant Sever, Barcelona : recopilatori de treballs de 2004 a 2014
Document que agrupa tots els treballs realitzats durant els darrers 10 anys, de la finca de l'Hospital de Clergues de Sant Sever, situada al carrer de la Palla, 19-21 de Barcelona. Conté: Estudi històric de l'Hospital de Clergues de Sant Sever / Monserrat Villaverde, Jordi Ortega (2004) ; Memòria de la intervenció arqueològica realitzada al carrer de la Palla, 19-21 de Barcelona / Joan Ruíz García (2006) ; Memòria de la intervenció arqueològica realitzada al carrer de la Palla, 19-21, antic Hospital de Sant Sever, codi 016/07 / Emiliano Hinojo García (2008) ; Proyecto de recuperación de los espacios patrimoniales del antiguo Hospital de clérigos de Sant Sever / Montserrat Villaverde, Cristina Thió (2012) ; Estudio y contextualización de las pinturas de una de las celdas del hospital de clérigos de San Severo, Barcelona / Montserrat Villaverde, Jordi Ortega (2014) ; Valores añadidos: el retablo de Sant Severo y las esculturas del artista Pere Oller. Hospital de clérigos de San Severo, Barcelona / Montserrat Villaverde, Jordi Ortega, Joan Valero (2014)
Informe històrico-documental de la finca Vermell 6 : maig de 1992
Intervenció arqueològica al carrer Bellesguard, 16-22 : del 13 al 25 de juny de 2007
Documentació d'un mur que probablement estaria relacionat amb l'antiga residència d'estiueig de Martí l'Humà.
La intervenció a Ramelleres 19, que forma part de les dependències del nou edifici de la facultat de Geografia, Història i Filosofia de la Universitat de Barcelona, ha permès documentar diverses estructures que s'enmarquen entre el segle XVI i el segle XX.En un primer moment (segona meitat de S.XVI) la zona hauria estat utilitzada com a abocador de materials defectuosos. No s'han pogut constatar però estructures terrissaires en fases posteriors. Cal assenyalar que la major part de les restes estaven fortament seccionades per les tasques de construcció del nou edifici de la Facultat de Geografia, Història i Filosofia. -- L'expedient inclou: a) l'Informe d'afectació d'estructures i b) el Projecte Bàsic i d'Execució d'urbanització dels espais interiors de l'Illa de la Misericòrdia, en l'entorn de les noves Facultats de Geografia, Història i Filosofia de la Universitat de Barcelona.
La intervenció ha permès documentar restes que denoten ocupació contínua del terreny des del s.XVI com a mínim. S'ha localitzat: un pou, un mur afectat per la fonamentació del pilar de la finca, les restes d'un altre mur, i un tercer mur que podria correspondre a una edificació medieval vinculada a la barriada de la Vilanova del Pi (s.X). El material arqueològic recuperat són fragments en ceràmica d'atuells domèstics d'èpoques romana (pocs fragments), baix medieval i sobretot moderna: plats, escudelles decorades, olla de cocció reductora, entre d'altres.
Memòria de la intervenció arqieològica al carrer Portaferrissa número 21 : 7 al 31 d'agost de 2006
Els treballs han permés identificar vuit fases d'ocupació de la finca que expliquen el procés evolutiu de la zona, que fins al segle XV no hauria estat urbanitzada, així com les modificacions, reformes i transformacions que configuren l'evolució de l'edifici.